Logo LentePodium

2023

Zondag 25 juni 2023

LentePodium brengt zomerconcert op landgoed de Oldenhof

 

Twee jonge violisten, een altviolist, een cellist en een pianist zijn zondag 25 juni te horen op het landgoed de Oldenhof. Ze komen uit Brabant en België en ze studeren alle vijf aan de Young Musicians Academy (YMA) van het conservatorium in Tilburg. De jongste is veertien en de oudste zeventien en ze brengen een uiterst aantrekkelijk programma.

 

Ze zijn nog jong deze talenten, maar ondanks hun prille leeftijd hebben ze al een indrukwekkend repertoire. Dat laten ze met een groot musiceerplezier horen tijdens hun concerten. Ze werken hard, deze jonge mensen, die eens in de week een hele dag les krijgen op de YMA. Die opleiding is er speciaal voor zeer getalenteerde en gemotiveerde jonge musici van acht tot en met achttien jaar. Het merendeel van deze talenten zijn potentiële vakmusici. De deelnemende musici zijn Evan van Dijk Hwang (15). Ze hebben alle vijf met groot succes meegedaan aan verschillende concoursen.

 

Het concert wordt gegeven op zondag 25 juni op de Oldenhof, Oppen Swolle 7 bij Vollenhove en begint om 15.30 uur. De jonge musici brengen onder meer een deel uit het vioolconcert van Tsjaikovski, een celloconcert van Kabalevsky, werken van Chopin, Glinka en Martin?. Een van de hoogtepunten is het schitterende tweede deel uit Schuberts laatste pianotrio. Het wordt een concert dat niemand mag missen!

 

Reserveren is noodzakelijk. Dat kunt u doen bij

Tine Nouwen, tel: 06-53924396, email: cmcmnouwen@gmail.com

Eva Schepers, tel: 0527-202988, email: eva.schepers.kipp@gmail.com

 

 

 Jolien