Logo LentePodium

2023

Zondag 14 mei 2023

LentePodium brengt twee jonge, maar grote talenten

 

‘Wat een fluwelen klank en wat een techniek heeft deze jonge violist’, meldde de pers over Lucien Renette. Pianist Kris van der Plas wordt geprezen om zijn heldere, muzikale en virtuoze spel. Zondag 14 mei komen ze naar het landgoed de Oldenhof bij Vollenhove en brengen daar een heel aantrekkelijk en ontroerend programma. Het concert begint om 15.30 uur.

 

Beide musici begonnen hun carrière toen ze acht waren en ze zijn allebei leerling geweest van de Young Musicians Academy van het Tilburgs conservatorium. Zowel Lucien als Kris wonnen verschillende grote concoursen en studeren nu aan het Conservatorium van Amsterdam, bij respectievelijk Tjeerd Top en Frank Peters.

Lucien Renette speelt al vanaf zijn twaalfde in kamermuziekensembles en hij heeft inmiddels met verschillende orkesten gesoleerd. Hij is concertmeester van het VU-orkest.

Kris van der Plas wordt veel gevraagd door zangers en instrumentalisten omwille van zijn muzikale en zeer flexibele samenspel en zijn grote repertoirekennis. Met zijn cello spelende broer trad hij onlangs op in het programma ‘Podium klassiek’.

 

Op 14 mei brengt het duo een concert onder de titel Componisten in de Tweede Wereldoorlog. Het is een heel aantrekkelijk, maar ook toegankelijk programma dat uitvoerig door beide musici wordt toegelicht. Het wordt een concert dat niemand mag missen!

 

Reserveren is noodzakelijk. Dat kunt u doen bij Tine Nouwen, 06-53924396, cmcmnouwen@gmail.com en Eva Schepers: 0527-202988, eva.schepers.kipp@gmail.com

Het adres van de Oldenhof is Oppen Swolle 7, 8325 PE Vollenhove

 

 

Pianist Kris van der Plas

 

 

 

 

Violist Lucien Renette

Fotograaf  Ewald Geerdink