Logo LentePodium

2024

Zondag 14 april 2024

 

LentePodium start met jong muzikaal toptalent

 

Maar liefst acht jonge musici zijn zondag 14 april te horen op het landgoed de Oldenhof. Ze komen uit diverse delen van het land, maar ze studeren alle acht aan de Sweelinck Academie van het Conservatorium van Amsterdam, de nationale opleiding voor muzikaal toptalent. De oudste is 17 en de jongste 8. Ze brengen een uiterst aantrekkelijk programma met muziek van Bach, Beethoven, Chopin, Paganini, Tsjaikovski, Pärt, Debussy en Ysaÿe.

 

Ze zijn nog jong deze talenten, maar ondanks hun prille leeftijd hebben ze al een respectabele staat van dienst. Ze zijn door verschillende jury’s beoordeeld als ‘bijzondere muzikale persoonlijkheden … ideale vertolkers … musici met een groot inlevingsvermogen in de emotionele klankwereld van de componist’. Ze deden met groot succes mee aan belangrijke concoursen, zoals het Steinway Pianoconcours, het Prinses Christina Concours (PCC) en het Britten Vioolconcours en ze geven concerten in het Concertgebouw en het Muziekgebouw aan ‘t IJ.

 

Het concert wordt zondag 14 april gegeven op de Oldenhof, Oppen Swolle 7 bij Vollenhove en begint om 15.30 uur. Een van de hoogtepunten is een strijkkwartet van Clara Schumann, gespeeld door vier heel jonge musici in leeftijd variërend van 8 (Iulia Petroni, tweede violist) tot 13 jaar. Hun docent is Judith van Driel, primarius van het internationaal bekende Dudok Quartet.

Het is een concert dat u niet kunt missen! En wat de atmosfeer betreft: beleef de lente op het landgoed. Na afloop wordt wijn geschonken.

 

Gezien het beperkt aantal plaatsen is reserveren noodzakelijk.

Dat kunt u doen bij:

Tine Nouwen 06-53924396,  cmcmnouwen@gmail.com en

Eva Schepers 0527-202988,  eva.schepers.kipp@gmail.com

De prijs is € 15,- inclusief koffie of thee.